سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یادداشت های حبیب اله حاجی زاده
یادداشت ها - معرفی کتاب- مقالات فرهنگی 
قالب وبلاگ

         کمی دیر تر

 

« کمی دیرتر» ، عنوان کتابی است از سید مهدی شجاعی .این کتاب 267 صفحه دارد که توسط انتشارات کتاب نیستان در اسفند  در 1391 به چاپ رسیده است. تیراژ 5000 نسخه.و با قیمت 7500 تومان.

واقعا کتاب کمی دیر تر را کمی دیر تر از خواندنش نوشتم . شاید اگر بلافاصله بعد از خواند کتاب این مطالب را می نوشتم ، نوشته طور دیگری می بود . به هر حال.

سید مهدی شجاعی را با مناجات نامه  و متن های نثر مسجع ادبی الهی مذهبی می شناختم . « کشتی پهلو گرفته » و « سقای آب و ادب » از آثار اوست.

در ابتدای کتاب آیه ای از سوره ی « یس » آورده است. « و از دور دست ترین نقطه ی شهر ، مردی شتابان آمد و گفت : آی ملت از رسولان پیروی کنید.» در مقدمه ی کتاب با عنوان « بلا تشبیه مقدمه»دلیل نوشتن کتابش را می نویسد.

 

«بارها در طول نوشتن این رمان دچار تردید و دودلی شدم. یک دلم می‌گفت: بیا و از خیر این کار بگذر و برای خودت دشمن تراشی نکن. عقل هم چیز خوبی است! مثل مگس بر روی زخم ها و عفونت ها ننشین! خوبی ها را ببین. دل دیگرم می‌گفت: نویسنده باید آینه باشد. آینه اگر زشتی ها را بپوشاند و فقط زیبایی ها را نشان دهد که دیگر آینه نیست ... سرت را درد آوردم ولی دوست داشتم بدونی که در طول این کار با خودم چه دست و پنجه هایی نرم کردم ... به خودم گفتم عموم کسانی که پیش از این تقدیر و تحسینت می‌کردند، بعد از انتشار این کار، ممکنه تقبیح و نکوهشت کنند.»

متن فوق در فصل سوم کتاب آمده است.

این کتاب چهار فصل دارد . ولی بر خلاف طبیعت از بهار شروع نمی شود . بلکه از زمستان شروع می شود . زمستان و سرد و شاید تاریکی . و در انتها به بهار می رسد.شاید بتوان عنوان رمان به این کتاب داستان داد. به هر حال این یک اثر متفاوتی است از سید مهدی شجاعی.

داستان از این جا آغاز می شود که در شب نیمه ی شعبان در یک هیات مذهبی همه می گویند . « آقا بیا » و فقط یک نفر آن وسط داد می زند « آقا نیا»  و بعد برخورد و مواجهه ی افراد و شخصیت های مختلف با این جوان ... . راوی حتی به خودش هم رحم نمی کند و ناخالص بودن خودش را در بحث انتظار به میدان می کشد.

نویسنده در فصل های بعد به سراغ باطن این افراد می رود . افرادی که فقط مدعی انتظار هستند . سوژه ی مناسبی است برای فیلم ، اگر کسی جرات کند  و یا حداقل با یک بازنویسی برای یک تئاتر.

راوی در خلال داستان طوری صحبت می کند که گویی خود سید مهدی شجاعی است که افراد خاصی را در جامعه ی معاصر نشانه رفته و دارد آن ها را نقد می کند . آن هم چه نقدی ... نویسنده راه حل هایی را هم برای روش صحیح انتظار بیان می کند . در کل یک اثر مذهبی است.

فصل آخر ، یعنی فصل چهارم را به نقل خاطراتی از زندگانی « علامه حلی ، علامه مجلسی ، کربلایی محمد قفل ساز» از منتظران واقعی ظهور می پردازد ، که هرچند این جریان تاریخی را قبلا شنیده یا خوانده باشی ،ولی  با قلم روان  شجاعی ، اجازه ی بستن کتاب را به خود نمی دهی.

حبیب اله حاجی زاده

 


[ شنبه 91/4/24 ] [ 6:25 عصر ] [ حبیب اله حاجی زاده ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

حبیب اله حاجی زاده -شهرستان بردسکن- فوق لیسانس ادبیات فارسی - آموزش و پرورش شهرستان بردسکن- مدرس دانشگاه آزاد و پیام نور بردسکن
امکانات وب


بازدید امروز: 4
بازدید دیروز: 34
کل بازدیدها: 139431